Kollane?

24

Kas Teile kallid lugejad ja kaasamõtlejad ei tundu, et kuidagi tasapisi ja samm-haaval on meie suurematest ajalehtedest saanud “kollased” väljaanded? Seda küll vähem paberil, sest paberil olevad lehed on veel siiski väga suures osas asjalikke uudiseid täis. Kuid seda enam on asi hull Internetis. Näiteks Postimees on avanud mitu portaali, mis sisaldavad ainult selliseid uudised – sealhulgas on neist markantseim vist Elu24. Lisaks on neid väiksemaid lehekesi aga veelgi ja neid kõiki ei ole mõtet siin üles loetleda.

Küll aga oleks olukord ju ideaalne kui kõik need artiklid jääksidki nendele vaid neile ette nähtud lehtedele. Kuid see on vist liiga palju loodetud, sest need tungivad igale poole. Mitte ainult ei ole asi ka selles, et vaadates Postimehe põhilehte või spordi osa ilmuvad need artiklid ka ääreribadel sinna ja on nähtavad, vaid asi on ka laiemalt mentaliteedis. Nimelt on ajakirjanike tase järjest kehvem ja täitsa võimatu on mõnd uudist lugeda – pead tükk aega mõtlema, et mida see ajakirjanik mõtles. Kohutav!

Ja mis selles teemas veel häirivam on, on see, et ka uudiseid ise on muutunud selliseks pealiskaudseks ja üldiseks. Süvaanalüüs pea puudub. Miks muidu on peamised spordiuudised bikiinides päevitavatest tennisistidest ja kellegi suhetest. Mitte aga nende tulemustest … Ja asi ei piirdu ka ainult Postimehega kahjuks.

Või mis Teie arvate?

Leave a comment