Käsitööajakirjadest

Kui enamus naisi, keda huvitab õmblemine, kasutab peamiselt selliseid ajakirju nagu Burda ja Ottobre (ning ehk mõni üksik veidi vähem tuntud ajakiri veel), siis on tegelikult turul neile konkurentsi pakkumas ka kodumaised väljaanded. Nende ilmumissagedus jääb küll vahel välismaistele alla ning ka valik on väiksem – on ju Burdal saada väga palju erinevaid versioone (Easy Fashion, Style, Plus, Kids jne; rääkimata erinevates keeltes ajakirjadest).

Käsitöö

Esiteks ajakiri Käsitöö, mis ilmub neli korda aastas. Ajakiri ei sisalda ainult õmblemisega seonduvat ning sealt leiavad midagi endale ka need, kellele meeldib kudumine, heegeldamine. Aga on ka õmblemisega seonduvat ning üldist, mida võib vaja minna kodu kujundamisega seoses. Igatahes minu meelest üpris hea ja piisavalt mahukas kodumaine alternatiiv. Miks mitte seda endale tellida ning neli korda aastas postkastist uusi ideid leida!

Teine ajakiri, millest ma väga paljut varem ei teadnudki, on “Minu käsitööd“. Minu käsitööd ilmub aga erinevalt teisest ajakirjast igal kuul ja on selle kohta piisavalt mahukas – 70 lehte. Sarnaselt teisele on teemasid väga erinevaid – heegeldamine, kudumine, õmblemine ning seda nii algajatele kui neile, kellele õmblemine juba lihtne on. Ajakirja lugejate hulka kasvatab kindlasti seegi, et juhendid on kirjas ka vene keeles.

Leave a comment